Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Φωτογραφίες με τη Marilyn Monroe γυμνή εκτίθενται στο Λος Άντζελες

Στη γκαλερί Duncan Miller στο Λος Άντζελες εκτίθενται οι φωτογραφίες με τη γυμνή Marilyn Μοnroe τις οποίες είχε τραβήξει ο φωτογράφος Lawrence Schiller, στα γυρίσματα της ταινίας «Something’s Got to Give», το 1962.

Ο φωτογράφος μιλώντας για τη φωτογράφιση αυτή αλλά και για την Marilyn, δήλωσε: «Γνώριζε πολύ καλά τι σχήμα έδινε και το παραμικρό φως στο σώμα της και το πρόσωπο της. Είχε απίστευτα καλή σχέση με το φακό και ήξερε τι απαθανάτιζε κάθε στιγμή η φωτογραφική μηχανή.

Αν της έδινες ένα φουλάρι ήξερε πως να παίξει με αυτό όπως ένα παιδί ήξερε να παίζει με τα παιχνίδια του. Αν της έδινες ένα μπικίνι ήξερε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή να το βγάλει κι όταν το έκανε, «έσβηνε» τη Λιζ Τέιλορ από όλα τα εξώφυλλα», δήλωσε ο Lawrence Schiller.
Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε τέσσερις μήνες πριν από το θάνατο της.





 

Ας φτιάξουμε νοστιμότατο, σπιτικό ψωμί!

Ποιος δεν λαχταρά ζυμωτό ψωμί; Το βάζεις στο φούρνο και μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Σου αλλάζει η διάθεση πραγματικά... 
Και η γεύση του, δεν συγκρίνεται. Ειδικά όταν -ακόμα καυτό- το κόβεις και το απολαμβάνεις φρεσκότατο. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει. Και κακά τα ψέματα, κανένα ψωμί δεν μπορεί να ξεπεράσει το σπιτικό. 
Οι γρήγοροι ρυθμοί και οι υποχρεώσεις δυστυχώς μας απομάκρυναν από την κουζίνα. Το κόστος όμως της σύγχρονης ζωής μας έφερε πίσω μερικές όμορφες και πολύ υγιεινές συνήθειες. Ωραία τα έτοιμα, αλλά τα φτιαγμένα από τα δικά σου χέρια, έχουν άλλη νοστιμιά, άλλη ενέργεια. 
Αυτή είναι η συνταγή που εγώ προτιμώ. Και όσες φορές την έχω φτιάξει, όταν υπάρχει χρόνος, όλοι έχουν ενθουσιαστεί. Ψωμί σπιτικό, ελαφρύ, οικονομικό και πολύ γευστικό. Δοκιμάστε την... 
 

ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ

2 φλιτζάνια λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 ¾ του φλιτζανιού χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ρίξε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακάτεψε καλά. Φρόντισε να μην είναι καυτό το νερό, αλλά χλιαρό για να μην  "χαλάσει" τη μαγιά. Άφησε για 5-10 λεπτά στην άκρη.
Ρίξε τη ζάχαρη και το αλάτι και στη συνέχεια πρόσθεσε σιγά, σιγά το λευκό και το αλεύρι ολικής άλεσης.
Ανακάτεψε καλά μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη.
Ζύμωσε τη ζύμη με τις γροθιές σου δυνατά για 5-10 λεπτά. Μπορεί να κολλάει στο χέρι αρκετά όμως θα καταφέρεις να τη στρώσεις στη φόρμα, βρέχοντας ελαφρά τα χέρια σου σε νερό.
Βουτύρωσε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάλε μέσα το ψωμί. Άφησε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά με μία ώρα να φουσκώσει.
Ψήσε στους 200oC για 45 λεπτά με μία ώρα.

Βγάλε από το φούρνο, άφησε το ταψάκι να κρυώσει μερικά λεπτά και ξεφόρμαρε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------