Υλικά
1 1/2 κιλό σπανάκι,
4-5 φρέσκα κρεμμύδια,ή 2 κρεμμυδάκια και 3 πράσα,
3/4 του κιλού φέτα τρίμμα,
2-3 χτυπημένα αυγά,
αλάτι -πιπέρι,
ψιλοκομμένο άνηθο,
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
- Πλύντε καλά το σπανάκι και ψιλοκόψτε το.
- Προσθέστε μία κουταλιά σούπας αλάτι και τρίψτε το σπανάκι με τα χέρια σας.
- Αφήστε το στο αλάτι για μία ώρα και κατόπιν στραγγίστε το καλά.
- Προσθέστε 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τη φέτα σε μικρά κομμάτια (αν δεν είναι τρίμμα), τα αυγά, τον άνηθο, το αλάτι (προσοχή μήπως είναι αλμυρή η φέτα) και το πιπέρι.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί απλώστε το ένα φύλλο της κρούστας ή το φύλλο που έχετε ανοίξει μόνοι σας.
- Αλείψτε το με ελαιόλαδο.
- Κατόπιν απλώστε το μείγμα του σπανακιού και καλύψτε το με 6 φύλλα κρούστας, αλείφοντας το καθένα με ελαιόλαδο.
- Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράξτε τα 3 πάνω φύλλα της κρούστας σχηματίζοντας τετράγωνα των 6 εκατοστών περίπου.
- Πασπαλίστε το με νερό έτσι ώστε να αποτρέψετε τα φύλλα να διπλώσουν.
- Ψήστε τη σπανακόπιτα σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά.
- Αφήστε τη να κρυώσει και κατόπιν κόψτε τη σε τετράγωνα.
Καλή σας όρεξη!
by stella