Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Ας κάνουμε ταραμοσαλάτα
Προετοιμασία:
160 γραμμάρια ταραμάς
1 και 1/2 φλιτζάνια λάδι
λεμόνι όσο πάρει
160 γραμμάρια ψίχα ψωμιού μουσκεμένο και στυμμένο καλά
λίγες σταγόνες κρεμμύδι...
Διαδικασία:
«Χτυπάμε στο γουδί (ή στο μπλέντερ) τον ταραμά με λίγο λάδι.
Ύστερα ρίχνουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μετά, ρίχνουμε το λάδι και το λεμόνι λίγο-λίγο πότε από το ένα και πότε από το άλλο.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να βάλουμε όλο το λάδι και λεμόνι όσο θέλουμε για να γίνει ο ταραμάς σαν αλοιφή.
Στο τέλος ρίχνουμε αν θέλουμε δυο τρεις σταγόνες κρεμμύδι (τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη έτσι που να πέσουν μέσα στην ταραμοσαλάτα δυο-τρεις σταγόνες)»

Συνοδεύουμε με φρέσκια, ζεστή λαγάνα και καλή σαρακοστή ...

 η ανιψιά  μου και βαφτισιμιά μου 
 Δωροθέα και Νώντας
να ζήσετε και να ευτυχίσετε ....
και καλούς απογόνους...